Matchfunktionärer behövs till alla hemmamatcher och arrangemang. Vilka uppgifter funktionärerna har beror på vilken ålder det är på lagen som spelar.

Matchvärd

Matchvärd ska finnas vid alla barn- och ungdomsmatcher. Som matchvärd är du med och skapar en välkomnade och bra miljö för spelare, motståndare, ledare, domare och åskådare. Sekretariatet har hand om tidtagning och resultat i de åldersgrupper där det ska registreras. I sekretariatet ska det finnas två personer, en som sköter tidtagning och en som sköter matchprotokoll. Utbildning till föreningsfunktionär för åldersgrupperna U12-U14 hålls i klubbens egen regi. På seniornivå är klubben skyldig att ställa två utbildade distriktsfunktionärer till förfogande vid hemmamatcher. Matchfunktionärerna sköter tidtagning och matchprotokoll samt kommunicerar hela tiden med domarna. Föreningen bekostar utbildning för dem som är intresserade att vara distriktsfunktionär.

Matchfunktionärer seniorer

På seniornivå är Sannadals SK skyldig att ställa två utbildade distriktsfunktionärer/förbundsfunktionärer till förfogande vid hemmamatcher. Matchfunktionärerna sköter tidtagning och matchprotokoll samt kommunicerar hela tiden med domarna. Sannadal bekostar utbildning för dem som är intresserade att vara distriktsfunktionär.

Distriktsfunktionär

Efter något eller några år som föreningsfunktionär är det dags att bli distriktsfunktionär. Som distriktsfunktionär är man funktionär på matcher upp till och med division 3 herrar, division 2 damer och centrala ungdomstävlingar.

För att vara distriktsfunktionär måste du gå en repetitionskurs varje år. Denna varierar i längd beroende på hur många regelnyheter det är varje år, men de flesta år är kursen en vardagskväll.

För att bli distriktsfunktionär kontaktar du funktionärsansvarig i Sannadals SK.

Förbundsfunktionär

Efter att ha varit distriktsfunktionär så kan du söka till förbundsfunktionärskurs. Man måste då uppfylla kriteriet på 2 – 3 års vana som distriktsfunktionär och ha deltagit på repetitionskurs varje år. Som förbundsfunktionär måste man göra ett kurstest med godkänt resultat. Legitimation utfärdas efter godkännande.

Som förbundsfunktionär är man funktionär på matcher upp till och med Division 1 herrar (H1) och Damallsvenskan (DA).