Matchfunktionärer behövs till alla hemmamatcher och arrangemang. Vilka uppgifter funktionärerna har beror på vilken ålder det är på lagen som spelar.

Matchvärd

Matchvärd ska finnas vid alla barn- och ungdomsmatcher. Som matchvärd är du med och skapar en välkomnade och bra miljö för spelare, motståndare, ledare, domare och åskådare.

Det ska tydligt framgå vem som är matchvärd och västar där det står Matchvärd på finns i Kämpetorpshallen och Västertorpshallen.

Föreningsfunktionär

Som föreningsfunktionär är du behörig att sitta i sekretariatet och ha hand om tidtagning och resultat i de åldersgrupper där det ska registreras. I sekretariatet ska det finnas två personer, en som sköter tidtagning och en som sköter matchprotokoll och sekretariatet kommunicerar och samarbetar med domarna. Utbildning till föreningsfunktionär för åldersgrupperna U12-U14 hålls i klubbens egen regi.

Distriktsfunktionär

Efter något eller några år som föreningsfunktionär är det dags att bli distriktsfunktionär. Som distriktsfunktionär är man funktionär på matcher upp till och med division 3 herrar, division 2 damer och på matcher från U15 och uppåt.

Föreningen utbildar själva distriktsfunktionärer och håller i repetetionskurser, är du intresserad kontaktar du funktionärsansvarig i Sannadals SK.

Förbundsfunktionär

Efter att ha varit distriktsfunktionär så kan du söka till förbundsfunktionärskurs. Du måste då uppfylla kriteriet på 2 – 3 års vana som distriktsfunktionär och ha deltagit på deltagit på de repetitionskursen som behövs. Som förbundsfunktionär måste man göra ett kurstest med godkänt resultat. Legitimation utfärdas efter godkännande.

Som förbundsfunktionär är man funktionär på matcher upp till och med Division 1 herrar (H1) och Damallsvenskan (DA).